Vinarije domaćini Casa de Vinos

Compania de Vinos

Oduvek su narodi vinu davali posebno mesto, za mnoge ono predstavlja izraz radosti življenja. Vinom se nazdravlja u svim važnim prilikama i za razliku od nas koji ga još uvek smatramo alkoholnim pićem vino je u svetu priznato kao hrana. Vina poseduju istoriju dugu oko 8000 godina.

Mala grupa velikih ljubitelja vina odlučuje 2002. godine da Beogradu, otvaranjem vinoteke u Kalenićevoj ulici, približi vinski svet svojim sugrađanima. Tako je nastala Compania de Vinos koja danas osim vinoteke poseduje i razvijenu distributivnu mrežu koja obuhvata prodaju vina iz svih regiona sveta.

Osnovni cilj našeg tima je da vam pruži kvalitetan servis u izboru vina i da svoje znanje i iskustvo podeli sa vama.

Naša prodaja je podeljena u dva segmenta:
Maloprodaja – Vinoteka u Kalenićevoj ul br. 3 na Vračaru gde je i sedište veleprodaje.
Veleprodaja – Distribucija vina i ostalih alkoholnih pića prema restoranima, kafićima, hotelima i sivm ostalim pravnim licima.

Vinarija Trivanović

Na obroncima Fruške gore, nastaju vina sa dobrim geografskim poreklom. Vinarija Trivanović ima tradiciju dugu više od 5 decenija i veliko iskustvo u pravljenju vina sa dobrim ukusom.

Vinarija Temet

Jagodinski kraj je poslednjih godina postao značajna stanica na vinskim putevima Srbije. Plodna zemlja i odlična klima iznedrile su vina koja zaslužuju pažnju.

Vinarija Vista Hill

Fruškogorski kraj je oduvek bio poznat po umeću pravljenja vina. Još jedna nova vinarija podigla je svoje zasade vinove loze i oduševila ljubitelje vina širom Balkana.

Vinarija Zvonko Bogdan

Vinarija Zvonko Bogdan je svoj put započela 2008. godine kada se objedinjujući specifičnost i tradiciju Palićkog vinogorja sa najsavremenijom francuskom tehnologijom uputila ka jasnom cilju da proizvodi vina vrhunskog kvaliteta koja nose pečat podneblja s kog dolaze.

Vinarija Virtus

Osnovana je krajem 2010. godine i nalazi se na području Mlavskog rejona. Na preko 15 hekatara zasada vinove loze nastaju vina sa samo jednim ciljem – postizanja vrhunskog kvaliteta zlatnih kapi.

Vinarija Despotika

Vinarija Despotika se nalazi nadomak Smederevske Palanke, u severnoistočnom delu Šumadije, nekada prekrivene gustim listopadnim šumama. Koristeći iskustvo nasleđeno od predaka, u kombinaciji sa savremenim znanjima, Despotika je odličan ambasador srpske enološke tradicije.

Vinarija Erdevik

Vinarija se nalazi u mestu Erdevik, u Sremu, na zapadnim obroncima Fruške gore.
Vinariju je osnovao grof Livije Odeskalki još daleke 1826. godine i ona danas predstavlja harmonični spoj bogate i autentične istorije, modernih tehnologija i želje za stvaranjem vina dostojna plemićkog porekla.

Vinarija Komuna

Vinograd se nalazi na obroncima Fruške gore, na potezu između Iriga i Vrdnika, na 230 - 240 metara nadmorske visine.U vinogradu se nalaze posebno odabrane sorte: Chardonnay, Muscat Petit Grain, Viognier, rajnski rizling i Gewurytraimner od belih, a Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon od crnih sorti.

Vinarija Aleksandrović

1903. Porodica Aleksandrović, koja se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom, od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma, a nalazila se i među osnivačima Venčačke vinogradarske zadruge.

Vinarija Medea

Vinarija smeštena u gradu Vodnjanu u blizini Pule. Reč je o svežim vinima s jedne strane namenjenim intimnim trenutcima, za ručak, večeru ili opuštena druženja. S druge strane, jednako su namenjena profesionalcima koji će ih poslužiti u vinskim barovima i restoranima. To su kvalitetna vina koja mogu zadovoljiti zahtevne ljubitelje vina, isto kao i one koji tek ulaze u taj svet.

Vinarija Tonković

Vinariju Tonković je osnovana 2006. Kao heritage vinarija izabrali su kadarku jer je deo kulture njhovog kraja. Takođe treba izdvojiti njegov terroir.

Vinarija Kovačević

Vinarija Kovačević je proizvodnju vina započela 2001. godine. Preuzevši vinariju od svog oca Miroslav Kovačević kao treća generacija vinara počinje da stvara vrhunska vina. Vinarija se nalazi na Fruškoj gori.